Halloumi, Mat, Recept

Halloumi tribute

May 13th, 2020

Photograph of vegetables in a bowl

Nu är det snart 8 månader sedan jag släppte min första kokbok Plåtmat – Grönt i en långpanna. Helt ärligt att det skitläskigt att släppa en bok, därför är jag SÅ himla glad att den har blivit så väl mottagen.

Enligt er läsare verkar det som att receptet på halloumipytten är det som har blivit mest uppskattat – men om du frågar mig är det utan tvekan halloumikebaben. Jag är helt tokig i den. Jag rostar alltså stora bitar halloumi i ugnen som jag har marinerat i yoghurt och kebabkryddor. Sedan får de rostas tillsammans med ett lager tunt skivad potatis och en näve körsbärstomater. Yoghurtmarinaden smälter över potatisen och skapar en helt fantastiskt god sås. Efter plåten varit i ugnen hivar jag på några nävar krispigt grönt och serverar med extra sås. Gott med vanlig yoghurt, ajvar eller sriracha – men jag lagar ofta en enkel pestokräm till.