Inspiration, Mat, Recept

Rödvinspasta

April 27th, 2020

Pasta dish

Då har året börjat gå mot sitt slut vilket innebär att mitt samarbete med Gruyère AOP som har sträckt sig under 2019 gör detsamma. SÅ kul det har varit att få arbeta med denna ost. Jag har alltid älskat den och använt den i min matlagning sedan flera år tillbaka, men jag har utan tvekan fått en ny förståelse för produkten i och med mitt arbete med den. Jag hoppas att ni känner detsamma och är pepp på att laga mer med denna mångsidiga ost!

I det sista och tredje receptet vill jag visa Gruyères smältegenskaper och lägger osten i en gräddig sås som jag serverar med pasta. Jag kombinerar den med torkad svamp där jag använder mig av svampens blötläggningsvattnet som en ytterligare smakförstärkare. Resultatet blir en krämig och otroligt smakrik sås på få ingredienser. Min nya helgfavvo.